V kuchyních Lipky vaříme s láskou, vaříme (s) rozumem, vaříme „recepty pro budoucnost“!
Kuchařek leží v rodinných knihovničkách i knihkupectvích snad tisíce. V této se ale dočtete, jakou uhlíkovou stopu výsledný pokrm má, které potraviny představují největší zátěž pro životní prostředí a jaké suroviny chytře vyměnit, aby jídlo bylo zdravé, chutné a zároveň byla radost ho připravovat.
Třicet osvědčených receptů jsme vybrali z „lipkových“ kuchyní a programů tak, aby se dal dobře vařit ve větší společnosti – s rodinou, žáky a žákyněmi ve škole nebo dětmi z kroužku. Součástí jsou i infoboxy s tipy na hry a obměny jídel, srovnání uhlíkové stopy vybraných potravin a malý vhled do celé problematiky.
Planeta na talíři vás bude při každodenním kouzlení v kuchyni inspirovat k přemýšlení o kvalitě a původu používaných surovin. Opravdu potřebujeme potraviny z druhé strany zeměkoule, když nám okolí poskytuje dostatek kvalitních a chutných přísad?
Publikaci si můžete prohlédnout a zakoupit na všech pracovištích Lipky.
|